MENÜ NYIT
MENÜ ZÁR

Szolgáltatások

Integrált látogatómenedzsment rendszer kiépítése a kastélyban, 21. századi installációk, audio guide-os vezetés, érintőképernyős terminálok

Látogatóink a jegyváltáskor kapott audio guide készülék segítségével újszerű megközelítésben, fülhallgatón át hallva, illetve érintőképernyős terminálokon olvasva jutnak majd információhoz a kiállítás egyes állomásain. A termeket és látnivalókat – a nyugat–európai múzeumokban megszokott módon – a bejárás sorrendjében emelkedő számok jelzik, ezekhez rendeltük hozzá az audio guide ismertető szövegei. Az audio guide használatának díját a belépődíj magában foglalja. A könnyen kezelhető okostelefon-alapú készülékek magyar, angol és német nyelvű vezetésre állíthatók be. 

A kiállításon látottak interpretálását interaktív érintőképernyős panelek, lézeres játék és több installáció is segíti. Az olvasmányos formában megírt, könnyen értelmezhető szövegek és a gazdagon illusztrált kiállítási arculat a felnőttek számára sokrétű ismeretszerzési lehetőséget, a gyermekek számára játékos tanulási formát biztosít.

Az állandó és időszakos kiállításokon kívül számos kiegészítő szolgáltatással, valamint a helyi hagyományokra, gasztronómiai kínálatra épülőszínes rendezvénysorozattal várjuk majd vendégeinket egész évben. Élményt maximalizáló, foglalkoztató és ismeretterjesztő programjaink széles választéka áll látogatóink rendelkezésére. Rugalmas időbeosztással, egyedi igényekre szabott kínálattal és proaktív szakembergárdával illeszkedünk vendégeink kéréséhez.

A múzeumpedagógia műhely alkalmas lesz csoportok, iskolai osztályok számára játékos foglalkozások, tanórák megtartására. A tematika Tolcsva és környéke megismerésére, valamint a kastély és egykori lakói, a Szirmay és a Waldbott családok történetére fókuszál.

Ízelítő múzeumpedagógiai programkínálatunkból:

Rendezvények a kastélyban

A fejlesztés során kialakításra kerülő kulturális rendezvényi és közösségi tér alkalmas lesz továbbá egyéni szervezésű családi, baráti összejövetelek, kihelyezett konferenciák megtartására. A kulturális rendezvénytérnek otthont adó díszterem a felújítás során visszanyeri egykori fényét. A kisebb létszámú rendezvények, megbeszélések, találkozók lebonyolítására a kastély szekciótermeiben lesz lehetőség. A vendéglátásról – a szendvicstől a pazar esküvői lakomáig – kávézónk és partnereink gondoskodnak majd.

A kastély a jövőben önálló szervezésben is valósít meg programokat egész évben. A Látogatóközpont kínálata illeszkedik majd a regionális és helyi gasztronómiai szokásokra épülő rendezvényekhez.

Ajándékbolt és kávézó

Az ajándékboltban a kastélyhoz és Tolcsvához kötődő apró dísztárgyakkal, ismeretterjesztő irodalommal és helyi kézműves termékekkel várjuk látogatóinkat. Emellett a helyben termelt termékekre – különösen a tolcsvai borokra – épít a korszerű termékstruktúrával rendelkező ajándékbolt.

Várható nyitás: december

Pályázati dokumentáció
és projektmenedzsment:

Eubility Group Kft.

Magyar Kastélyprogram Kft.