MEN NYIT
MEN ZR

Szolgáltatások

Integrált látogatómenedzsment rendszer kiépítése a kastélyban, 21. századi installációk, audio guide-os vezetés, érintõképernyõs terminálok

Látogatóink a jegyváltáskor kapott audio guide készülék segítségével újszerû megközelítésben, fülhallgatón át hallva, illetve érintõképernyõs terminálokon olvasva jutnak majd információhoz a kiállítás egyes állomásain. A termeket és látnivalókat – a nyugat–európai múzeumokban megszokott módon – a bejárás sorrendjében emelkedõ számok jelzik, ezekhez rendeltük hozzá az audio guide ismertetõ szövegei. Az audio guide használatának díját a belépõdíj magában foglalja. A könnyen kezelhetõ okostelefon-alapú készülékek magyar, angol és német nyelvû vezetésre állíthatók be. 

A kiállításon látottak interpretálását interaktív érintõképernyõs panelek, lézeres játék és több installáció is segíti. Az olvasmányos formában megírt, könnyen értelmezhetõ szövegek és a gazdagon illusztrált kiállítási arculat a felnõttek számára sokrétû ismeretszerzési lehetõséget, a gyermekek számára játékos tanulási formát biztosít.

Az állandó és idõszakos kiállításokon kívül számos kiegészítõ szolgáltatással, valamint a helyi hagyományokra, gasztronómiai kínálatra épülõszínes rendezvénysorozattal várjuk majd vendégeinket egész évben. Élményt maximalizáló, foglalkoztató és ismeretterjesztõ programjaink széles választéka áll látogatóink rendelkezésére. Rugalmas idõbeosztással, egyedi igényekre szabott kínálattal és proaktív szakembergárdával illeszkedünk vendégeink kéréséhez.

A múzeumpedagógia mûhely alkalmas lesz csoportok, iskolai osztályok számára játékos foglalkozások, tanórák megtartására. A tematika Tolcsva és környéke megismerésére, valamint a kastély és egykori lakói, a Szirmay és a Waldbott családok történetére fókuszál.

Ízelítõ múzeumpedagógiai programkínálatunkból:

Rendezvények a kastélyban

A fejlesztés során kialakításra kerülõ kulturális rendezvényi és közösségi tér alkalmas lesz továbbá egyéni szervezésû családi, baráti összejövetelek, kihelyezett konferenciák megtartására. A kulturális rendezvénytérnek otthont adó díszterem a felújítás során visszanyeri egykori fényét. A kisebb létszámú rendezvények, megbeszélések, találkozók lebonyolítására a kastély szekciótermeiben lesz lehetõség. A vendéglátásról – a szendvicstõl a pazar esküvõi lakomáig – kávézónk és partnereink gondoskodnak majd.

A kastély a jövõben önálló szervezésben is valósít meg programokat egész évben. A Látogatóközpont kínálata illeszkedik majd a regionális és helyi gasztronómiai szokásokra épülõ rendezvényekhez.

Ajándékbolt és kávézó

Az ajándékboltban a kastélyhoz és Tolcsvához kötõdõ apró dísztárgyakkal, ismeretterjesztõ irodalommal és helyi kézmûves termékekkel várjuk látogatóinkat. Emellett a helyben termelt termékekre – különösen a tolcsvai borokra – épít a korszerû termékstruktúrával rendelkezõ ajándékbolt.

Várható nyitás: december
Plyzati dokumentci
s projektmenedzsment:

Eubility Group Kft.

Magyar Kastlyprogram Kft.