MEN NYIT
MEN ZR

Régi pompájában tündököl a tolcsvai Szirmay–Waldbott-kastély

Régi pompájában tündököl a tolcsvai Szirmay–Waldbott-kastély

A víz halad, a kõ marad” – ezzel a Wass Albert-idézettel kezdõdik báró Waldbott Jánosné ajánlója a tolcsvai Szirmay–Waldbott kastély Látogatóközpont történetérõl készült könyv elején.

Ennek a csodálatos épületnek a kövei a történelem viharai ellenére megmaradtak, õrzik a múltat, és ma már megújulva, megszépülve emlékeztetik a látogatót becses értékeink megóvásának fontosságra.

[5_960] x1.jpg

Aki Tolcsvára látogat, éppen ezért ne hagyja ki a Szirmay–Waldbott-kastély felkeresését: tartalmas, élményben gazdag idõtöltésben lesz része. A látogatóközpontként funkcionáló épület régi pompáját megidézve várja a látogatókat.

[1_960] kastely-2.jpg

[6_960] kastely4.jpg

A klasszicista stílusban felújított kastély falai között sétálva megismerhetjük a két tulajdonos nemesi família, a Szirmay és báró Waldbott család történetét.

[2_960] mult-jelen.jpg

A tárlatvezetés végeztével a kastélyban kialakított kávézóban frissülhetnek fel a vendégek. A különleges atmoszférájú épület, a gazdagon díszített, neoreneszánsz stílusú szalonok idilli helyszínt kínálnak esküvõi fotózásokra is. Történelmi tény, hogy a gróf Szirmay család az évszázadok során mindig jeleskedett a honi kultúra és gazdaság felvirágoztatásában.

Ezt erõsítette meg a család leszármazottjának, Szirmay Gábornak a közelmúltban a helyszínen tartott elõadása. Kastélyuk ma méltósággal õrzi az elõdök emlékét, szellemiségét helyet ad kulturális rendezvényeknek, és Zemplén kincsestárának egyik legértékesebb darabja. 

Forrás: http://kulcsmagazin.hu/cikk.php?id=6596
Plyzati dokumentci
s projektmenedzsment:

Eubility Group Kft.

Magyar Kastlyprogram Kft.